Mai műsor

< 2017. április 25. - kedd >

heti áttekintő

Jelenlegi hely

Rendezvények

Egy lebilincselően izgalmas este a Föld körül Vujity Tvrtko-val. Az év motivációs előadása rengeteg nevetéssel, még több kalanddal és a legyőzhetetlen erővel. Egy este, amit soha nem fog elfelejteni! Egy este, ami felemel és sokkal erősebbé tesz!

Jegyek elővételben: 2.000-Ft, az előadás napján 2.300-Ft.


A kreatív dokumentumfilm a híres 246 km hosszú futóverseny, a Spartathlon öt résztvevőjét mutatja be: az ő személyes drámáikat a versenyen és azon túl. Rávilágít egyéni motivációikra, amiért elindulnak és amiért végig akarják futni a 36 órás szintidejű, exrém versenyt. A verseny egy 1200 m-es hegyet is tartalmazó útvonala Athéntól Spártáig hullámzik.


1690 Álom havában /december/ pár rongyos ember vánszorog a síkságon. A török dúlásban kiürült Bácska pusztaságán bujdosók érkeznek a romjaiban is monumentális Aracsi Pusztatemplom falai közé. A török fogságból szabadult három figura rég vesztett otthonát és helyét keresné. Táltosokkal és szent királyaink szellemével találkozva sem sikerül „új boltozatot” emelni maguk fölé. Miből lesz új közösség a pusztulat után?


Puskin klasszikusa Moszkva legnépszerűbb színháza, a Vahtangov Színház produkciójában kel életre a színpadon és a mozivásznakon a színház művészeti vezetője, Rimas Tuminas új felfogású rendezésében.


2017. április 24. 18:15

Amerikában díjat nyert, Európában a Berlinálén debütált Török Ferenc új filmje. 1945 augusztusának egyetlen napján játszódik a történet, melynek témája a második világháború utáni újrakezdés a vidéki Magyarországon.
A közönségtalálkozón vendégünk lesz Török Ferenc rendező és Szántó T. Gábor író.
Beszélgetőtárs: dr. Sághy Miklós egyetemi oktató