logo
A VILÁGLÁTOTT EGÉRKE
Magyar rajzfilm-összeállítás
52 perc
Az Országos Rajzfilmünnep programja
Ede, az árva mezei egér a nyomorúságból a falusi rokonokhoz menekül. De sajnos tudomást szerez róla a macska, és a nemzetség is félti a maga kis rágnivalóját. Tovább kell mennie a városba, ahol kevesebb az egér, a macskák meg csak szobadíszek.
2019.11.16 15:00
GRÉTI - EGY KUTYA FELJEGYZÉSEI
Magyar rajzfilm
80 perc
Az Országos Rajzfilmünnep programja
Gréti, a farkaskutya megszökik gazdáitól és kétségbeesetten próbál elvett kölykei nyomába szegődni, de nem éri utol őket. Sok viszontagság után, legyengülve bekúszik egy épülő ház kapuja alatt és elalszik. Mikor felébred, két asszony figyeli a ház felől. Vajon mi a szándékuk? Hősünk számos viszontagságon megy keresztül a számára furcsa és érthetetlen nyelvet beszélő emberek világában, amíg megtalálja a gazdiját és az otthont, ahol szeretik.
2019.11.16 16:15
A VÖRÖS TEKNŐS
Szöveg nélküli francia-japán animációs film
97 perc
A VII. Országos Rajzfilmünnep programja
Hajótörött férfit mos partra a tenger. A szerencsés, ám magára hagyott túlélő felfedezi a trópusi sziget élővilágát, miközben különös kapcsolatba lép az egyik óriás teknőssel. Az élet örök körforgásáról szóló, elsősorban felnőtteket megcélzó, lenyűgöző látványvilágú mese egyszerre ötvözi az európai és japán gondolkodásmódot, miközben szívszorító módon mutatja be természet és ember egymásra utalt kapcsolatát.
2019.11.16 18:00
Sole - Napsugár
Feliratos olasz dráma
100 perc
A XVII. Olasz Filmnapok programja
Ermanno kisebb lopásokból él, napjait pénznyerő automatákon való játékkal tölti, s várja, hogy bekövetkezzen életében a nagy fordulat. Lena azért megy Olaszországba, hogy eladja a szíve alatt hordozott magzatát és új életet kezdhessen. Ők ketten úgy adják ki magukat, mintha egy pár lennének, hogy Fabio, Ermanno nagybátyja, akinek nem lehet gyermeke és hajlandó fizetni azért, hogy minél hamarabb örökbe fogadhassák a születendő kislányt. Az örökbeadási eljáráshoz azonban Ermannónak és Lenának mindenki előtt meggyőzőnek kell tűnnie. Sole, a kislány koraszülöttként jön világra és mielőtt Fabióhoz és Biancához kerülne, szoptatni kell. Lena kellemetlenül érzi magát, próbál érzéketlen maradni, megakadályozva az anya-lánya kapcsolat kialakulását. A hallgatás falat emel közé és Ermanno közé, aki úgy kezd gondoskodni a kislányról, mintha a sajátja lenne.
2019.11.16 20:00
VILI, A VERÉB
Magyar rajzfilm
79 perc
Az Országos Rajzfilmünnep programja
Élt egyszer Budapesten egy kisfiú, akinek kedvenc szórakozása az iskolakerülés és a csúzlizás volt. Ez utóbbi szenvedélyét csupán a verebeken és a macskákon tudta kiélni. Mivel nem volt nagy szerencséje a vadászatban, az elszalasztott lehetőségeket elképzelte. Egyszer aztán Verbéna, a verebek tündére, megelégelve, hogy Vili a védenceit üldözi, elhatározta, hogy megleckézteti a rosszcsontot. Vilit verébbé varázsolta. Ettől kezdve a veréb-fiú számtalan, izgalmas kalandot élt át...
2019.11.17 14:45
VÁROSI LEGENDÁK
Magyar animációsfilm-sorozat
45 perc
Az Országos Rajzfilmünnep programja
Mindenki hallott már sok olyan történetet, amelyek így kezdődnek: az apukám testvérének a barátnője mesélte, a szomszéd fiának a kutyájának az előző gazdájával történt, vagy éppen a barátom barátjának a volt albérlőjének a nagybátyja mesélte, hogy...Ezen történetek realitását alátámasztó kezdet aztán sokszor olyan irányba fordul, olyan végkifejletbe torkollik, amelyre senki nem számít...
2019.11.17 16:15
NEPP JÓZSEF RÖVIDFILMJEI GYEREKEKNEK
Rövidfilm-összeállítás gyerekeknek
40 perc
Az Országos Rajfilmünnep programja
Nepp József 1952–1957 között az Iparművészeti Főiskola díszítő–festő szakos hallgatója volt. 1957-től a Pannónia Filmstúdióban dolgozott: 1957–1961 között háttérfestőként, 1961-től a gyár rendezőjeként. A 90-es évek végén innen ment nyugdíjba. Filmjeit fanyar humora és kifejező karakterei teszik egyedivé. Az 1961-ben forgatott Szenvedély című, 8 perces mozi-rövidfilmje nemcsak professzionális előállítása miatt vált nevezetessé, hanem főhőse megformálása miatt is. Ő lett a későbbi Gusztáv figura prototípusa. Később is meghatározó szerepe volt Jankovics Marcell és Dargay Attila mellett a „Gusztáv jelenség” megalkotásában. Gémes Józseffel és Richly Zsolttal is gyakran dolgozott együtt, pl. Gémes József Vili, a veréb című, egész estés filmjének írója, forgatókönyvírója is Nepp József volt. A 80-as évek elején kezdte írni a Macskafogó forgatókönyvét, ami először csak egy jazz dalhoz készült kis „klip” volt, majd nagy részletességgel kidolgozott, megrajzolt egy teljes történetet. Ternovszky Bélának ajánlotta megrendezésre, de ez csak jóval később sikerült. Dargay Attila Szaffijának a forgatókönyvét írta és a háttereit is Nepp József tervezte. Az erdő kapitánya című mozifilmjének írója, forgatókönyvírója volt. Nepp József első egész estés filmje a Hófehér. Televíziósorozatain (Mézga család, Kérem a következőt!) generációk szórakoztak és nőttek fel. (Wikipédia)
2019.11.17 17:00
RUBEN BRANDT, A GYŰJTŐ
Magyar animációs akció-thriller
96 perc
A VII. Országos Rajzfilmünnep programja
Különös rablássorozat rázza meg a világ leghíresebb múzeumait: egy rejtélyes bűnbanda egymás után szerzi meg a legértékesebb képeket. Hiába minden óvintézkedés, semmi sem akadályozhatja meg a Gyűjtőt és csapatát az újabb festmények ellopásában, a rendőrség pedig tehetetlen. Csupán Kowalski, a washingtoni magánnyomozó veszi észre, hogy mi a közös az ellopott műtárgyakban, de veszélybe kerül az élete, amikor beleszeret a rablóbanda femme fatale-jába, Mimibe. A pánikba esett biztosítótársaságok százmillió dollár jutalmat ajánlanak a nyomravezetőnek, ezt hallva pedig az alvilág is bekapcsolódik a macska-egér játékba, mindent elsöprő lavinát indítva el.
2019.11.17 18:00
Bangla
Feliratos olasz vígjáték
84 perc
A XVII. Olasz Filmnapok programja
Phaim 22 éves, bengáli származású, Olaszországban született fiatal muzulmán férfi. Torpignattarában, Róma egy etnikailag sokszínű negyedében él családjával. Teremőrként dolgozik egy múzeumban és egy zenekarban zenél. Egy koncert alkalmával találkozik a vele teljesen ellentétes karakterű, ösztöneit szabadjára engedő, a szabályokat figyelmen kívül hagyó Asiával. Azonnal szikrázni kezd körülöttük a levegő és Phaimnak hamarosan ki kell találnia, hogyan egyeztesse össze a lány iránt érzett szerelmét az iszlám egyik legszigorúbb előírásával: a házasság előtti szex tilalmával.
2019.11.17 20:00
Sanitá negyed polgármestere
Feliratos olasz film
115 perc
A XVII. Olasz Filmnapok programja
Antonio Barracano „tiszteletre méltó férfiú”, aki különbséget tud tenni „derék és hitvány ember” között, Sanità negyedben ő a „Polgármester”. Nagy befolyásának és orvos barátja segítségének köszönhetően a saját személyes elvei alapján szolgáltat igazságot, figyelmen kívül hagyva az Államot és a vitás feleket. A szentek a Paradicsomba mennek, a többiek pedig Don Antonióhoz fordulnak, ez a szabály. Amikor megjelenik nála a pék fia, az elkeseredett Rafiluccio Santaniello azzal az elhatározással, hogy megöli apját, Don Antoniót, ugyanazt a bosszúvágyat ismeri fel a fiúban, mint ami fiatalkorában őt is gyötörte és örökre megváltoztatta az életét. A Polgármester elhatározza, hogy kibékíti apát és fiát és megmenti mindkettőjüket.
2019.11.18 20:00
DEPECHE MODE: SPIRITS IN THE FOREST
Feliratos amerikai koncertfilm
95 perc
Egyedi előadás, világszerte csak november 21-én! Kiemelt helyár: 2.200-Ft
2017-2018-ban a Depeche Mode Global Spirit nevű turnéjával bejárta az egész világot, 115 koncertet adtak összesen több mint 3 millió néző előtt. Az együttes legújabb koncertfilmje, a művészi igényességgel rögzített és vágott Depeche Mode: Spirits in the Forest valójában több, mint koncertfilm: a Global Spirit turné legutolsó állomásán, a berlini Waldbühne erdőkkel körülölelt színpadán felvett, kirobbanóan energikus koncertjelenetek mellett személyes hangvételű dokumentumrészleteket is láthatunk, hat különleges Depeche Mode rajongó szülővárosából. Az ő megindító történetükön keresztül feltárul, hogy miként tudott a zenekar népszerűsége töretlenül növekedni közel negyven éve tartó karrierjük során, valamint megtapasztalhatjuk a zene nyelvtől, lakóhelytől, nemtől, kortól és körülményektől független közösségépítő erejét is, amely sokakat átsegített életük nehéz időszakain. A lenyűgöző képi világú film díjnyertes rendezője, Anton Corbijn videoklip-rendezőként már 1986 óta dolgozik együtt a zenekarral. A DM mellett számtalan emlékezetes klip fűződik a nevéhez, többek közt a U2, Nick Cave and the Bad Seeds, Bryan Adams, Red Hot Chili Peppers, Metallica, Coldplay zenekaroktól is. Új egész estés koncertfilmjében nemcsak a Depeche Mode élő fellépések páratlan energiáját mutatja be a nézőknek, hanem azt is, hogy milyen hatást gyakorolt a rajongók életére az együttes zenéje.
2019.11.21 20:00
AZ ÍR
Feliratos amerikai életrajzi, történelmi dráma, thriller
209 perc
Csak néhány előadásban premier előtt moziban látható a Netflix filmje!
Joe A maffia bérgyilkosának visszaemlékezése az eseményekre, melyek Jimmy Hoffa meggyilkolásához vezettek.
2019.11.22 19:00
PHILIP GLASS: AKHNATEN - MET Live in HD 2019-20
Élő operaközvetítés eredeti nyelven, angol és magyar felirattal
221 perc
Élő operaközvetítés eredeti nyelven, angol és magyar felirattal, 221 perc
A kortárs amerikai zeneszerzés nagy öregje, a minimalista irányzat egyik legelismertebb képviselője sokoldalú és gazdag operai életművet alkotott az elmúlt évtizedek során. Ebből is kiemelkedik az a trilógia, melyet három, belső víziójuk által meghatározott életű ember köré épített: az Einstein a strandon, a Satyagraha (Gandhi életéről, melyet már láthattunk a HD-közvetítések sorában) és az ókori Egyiptom legnagyobb vallási reformerét középpontba állító Akhnaten (Ehnaton). Utóbbi mű, mely először szerepel a Met műsorán, Glass más műveihez hasonlóan tarka képet mutat a felhasznált szövegek és azok nyelve tekintetében: a librettó akkád, óhéber és óegyiptomi nyelven íródott, illetve eredeti szövegekből készült kompiláció. Phelim McDermott rendezése nagy sikerrel debütált már Londonban és Los Angelesben is; a kiváló szereposztás – élén a címszerepet megformáló Anthony Roth Costanzóval – garancia arra, hogy a Met idei, „amerikai” évadának ez a darabja is méltó fogadtatásban részesüljön.
2019.11.23 19:00