„Európa újra mozizni megy!” – hatodik alkalommal várja a művészmozik rajongóit az Európai Art Mozi Nap, amely november 14-én a kontinens több száz art mozijában kerül megrendezésre. Az Art Mozik Nemzetközi Szövetsége (CICAE) és az Europa Cinemas kezdeményezésére megrendezett nemzetközi esemény célja, hogy felhívja a figyelmet az európai filmművészet sokszínűségére és a művészmozi, mint kulturális és közösségi tér fontosságára.

A résztvevő mozik idén is fesztiváldíjas filmkülönlegességek premier előtti vetítésével várják a közönséget. Az idei filmkínálatban Cannes-ban, Berlinben, Velencében díjazott filmdrámáktól a thrilleren és romantikus sci-fi vígjátékon át fesztiválkedvenc új magyar filmig változatos műfajokban izgalmas új európai és hazai alkotások, valamint digitálisan felújított magyar filmklasszikusok szerepelnek.

A programhoz csatlakozott hazai art mozik – a magyarországi vetítéssorozatot szervező Art-Mozi Egyesület csaknem teljes tagsága – ezekből válogatva alakították ki november 14-i műsorukat, lehetőséget nyújtva a nézőknek, hogy az Európai Art Mozi Nap vetítésein hetekkel-hónapokkal az országos premierek előtt láthassák a kiválasztott alkotásokat.