Degas: a tökéletesség nyomában

Április 2. vasárnap 16:00

Az Exhibition on Screen stábja ezúttal Nagy-Britannia legátfogóbb Degas-gyűjteményétől a párizsi utcákig kalauzol bennünket. A film lehetővé teszi, hogy ritkán látott műveket is közelről láthassunk, miközben megmutatja, hogyan kereste Degas mindenben a tökéletességet: hogyan kísérletezett a különböző technikákkal, és mit tanult elődeitől.

„A művészet nem arról szól, hogy mit látsz, hanem hogy mit láttatsz.” Edgar Degas

Bővebb információ és jegyvásárlás

12. mozinet filmnapok

2022. április 6-9.

Idén tavasszal is a legnagyobb nemzetközi filmfesztiválok – Sundance, Velence, Berlin és Cannes - programjából válogat a Mozinet.

04.06. csütörtök 18:00 JÖVŐ NYÁR

04.07. péntek 18:00 A VÁD

04.08. szombat 18:00 A CSENDES LÁNY

04.09. vasárnap 18:00 NEM KAPJÁTOK MEG A GYŰLÖLETEM

Bővebb információ és jegyvásárlás

ki kutyája vagyok én?

2023. április. 7. 18:30

Lakatos Róbert különleges, szatirikus dokumentumfilmjében kuvasz kutyájának keres menyasszonyt, majd ebtenyésztési elméletekből kiindulva jut el az erdélyi-magyar nemzeti identitás dilemmájáig és szól fontos emberi kérdésekről.

Egyetlen vetítés, ne hagyjátok ki!

Bővebb információ és jegyvásárlás

david lynch: veszett a világ

Régi kedvencek sorozat

David Lynch ikonikus klasszikusa a hollywoodi mozi szatírája. Menekülő szerelmesek ( Nicolas Cage és Laura Dern) road movie-ja bűnügyi és gengszterfilmes miliőben, sötét tündérmese, felkavaró, humoros és kísérteties utazás Amerika bugyraiba.

Most digitálisan felújítva , 4K verzióban láthatjátok.

Bővebb információ és jegyvásárlás

Madách színpadon

A Madách SzínpadON a Madách Színház programsorozata, mely a Színház professzionális tévéstúdiójában készített, a színház, a film és a TV műfaji határain létrejött új tartalmakat, úgynevezett „film-szín-játékokat” kínál.

Két sikeres előadást láthatunk most az ÍRÓK-SORSOK-SZERELMEK c. sorozatukból, mely a XX. század magyar írólegendáinak életét dolgozza fel remek színészek alakításával.

Bővebb információ és jegyvásárlás

13. Frankofón Filmnapok

2023. március 04-11., 31.

Újból mozivásznon a francia nyelvű filmek legjava március 4. és 31. között!

7 új francia és egy olasz nyelvű alkotással várunk Benneteket! Nemcsak Franciaországból, de egyéb frankofón nyelvterületekről, például Marokkóból, Belgiumból is érkeznek majd filmek, és szinte mindegyik megfordult, díjakat nyert nagy nemzetközi fesztiválokonn.

Különlegességként egy 1970-es krimit is láthattok, melyben Alain Delon a főszereplő.

Bővebb információ és jegyvásárlás

Ajándékozz moziélményt!

Elektronikus ajándékutalvány három címletben

Az ajándékutalvány beváltható a Belvárosi Mozi bármely filmvetítésére, VR Room & Cinema jegy vásárlásánál is, egy éven belül.

Bővebb információ