FRISS HÚS – 2024. MAGYAR VERSENYFILMEK 2.

magyar film,

85 perc
Ducki Tomek: Disc + Dog (6 p)
Három kutya frizbijátéka elmérgesedik, miközben belegabalyodnak a társadalmi hálóba. Mi történik, ha az egyiküket kizárják a játékból?

Horváth Nóra: Narancs (15 p)
Narancs egy boszorkányos öregasszony. Növényekből készít orvosságokat, ezekkel segíti a falubelieket. Kunyhója csendjét és gyógynövényszagú életét a mező tulajdonosa háborgatja.

Sólyom Kristóf: Talált tárgyak (23 p)
Reni és Laci nem akarnak hazamenni, helyette Kőbányán bolyonganak. Itt minden átmeneti, mint egy ellopott bicikli vagy az éjszaka.

Farkas Ágnes Anna: Füstös, de nem rossz (14 p)
Fullasztó nyári meleg van az időtlen kis faluban, Panni és Janka nem fürdött napok óta. Vedrekkel cipelnek vizet, hogy le tudjanak mosdani, és közben pálinkát isznak. Valami olyan idill ez, ami jó lenne, ha tarthatna – ha lenne még a nyárból…

Jack Turits: Pun Intended (19 p)
Egy férfi idegeneket bérel fel, hogy gyászoljanak az apja temetésén. Bevándorlók versenyeznek állampolgárságért. Öt ember próbál minél jobban teljesíteni egy véradáson. A 'Pun Intended' ezeken a helyzeteken keresztül fedi fel a közös kegyetlenségeket a kollektív valóságunk mögött.

Lantos Júlia: Olivér, az óriás (8 p)
Oliver, egy bolygó óriása abban a hitben él a kis emberkék között, hogy ő a világ ura, míg egy nap megjelenik számára egy óriási árnyék, ami fordulatot hoz sorsában.
Vetítési időpontok
2024.05.31.
18:00
Csőke József terem
szinkronizált magyar