FRISS HÚS – 2024. MAGYAR VERSENYFILMEK 7.

magyar film,

89 perc
Nagy Dániel: a2 (5 p)
Irén, a múzeumi teremőr boldogan dolgozik a klasszikus festészet nagy alkotásai között. Egy nap azonban új, absztrakt festménnyel találja szemben magát. Az érthetetlen mű nagy hatást gyakorol rá és nem hagyja nyugodni. A következő munkanapon váratlan lépést tesz.

Tyekvicska Virág: Kincs (12 p)
Egy történet a leszakadó vidékről, Lináról, akinek édesanyja külföldön próbál szerencsét. A film szótlanságával, a peremvidéki élet tempójával indítva mesél el egy nagyobb társadalmi kontextusba ágyazott személyes történetet a kincstalálásról, ami akár sorsfordító is lehet.

Füzes Dániel: Az utolsó lélek az ördögé (38 p)
A magyar népmesék lőporszagú világa véres és kegyetlen. A szegényember három fia, a jámbor birkapásztor, a törvényenkívüli betyár és a frissen leszerelt huszártiszt tíz év távollét után térnek haza édesapjukhoz. Gyermekkoruk színhelyén azonban megtudják, hogy apjuk szerződést kötött az ördöggel: a minden képzeletet felülmúló gazdagságért cserébe eladta neki az egyikük lelkét. És az ördög el is jön behajtani az alkut...

Tóth Luca: Vegan Mayo (5 p)
“She is all that.” Szuper empatikus, igazságharcos és a kedvenc önbizalom királynőd... de igazából az is lehet, hogy csak egy kolbász.

Korom Anna: Diamond Beauty (30 p)
Mária, az 55 éves, plasztikai műtét függő, magányos műkörmös, egy napon megtalálja tinderen fiatalkori szerelmét, Kálmánt. Hamarosan találkozót egyeztetnek, de Mária átszabott arca miatt a férfi nem is sejti, hogy egykori szerelmével készül randevúzni. Mária mindent megtesz, hogy ne derüljön fény valódi kilétére és a lehető legtökéletesebb új formáját mutathassa.
Vetítési időpontok
2024.06.05.
18:00
Csőke József terem
szinkronizált magyar