6. ZSIFF Rövidfilm válogatás

65 perc
FÉLHOMÁLY
Magyarország, 2020, 21'
Rendező: Bíró Bálint, operatőr: Ezequiel Salinas
Egy láthatatlan fenyegetés bújik meg a magyar-szerb határon. Idegen autók járják a vidéket, alakok osonnak át a mezőkön, a kutyák nyugtalanok a kertek alatt, és a gyerekek félnek, amikor leszáll az éj. Sándor nyolc gyerek édesapja, mezőőrként dolgozik, feladata, hogy védelmezze a faluközösséget, ahol élnek. Éjszakánként útnak indul legidősebb fiával, gyanús tevékenységek után kutatva.

ELMEGYEK
Magyarország, 2021, 11'
Rendező: Gál András, operatőr: Hudák Dániel
Szereplők: Wrochna Fanni, Kapás Tibor, Révész Áron Gustavo, Sztepanov Márkó, Pálos György, Pálos Hanna, Kovács Jakab
Kata (25) útnak indul, hogy először találkozzon barátja szüleivel, de miután leszáll a vonatról, megtorpan. Vajon valóban készen áll arra, hogy ilyen komolyra forduljon a kapcsolatuk? Készen áll a felnőtt életre? Ahhoz, hogy mindezt átgondolja, egy napra ki kell szakadnia a megszokott mindennapjaiból, hogy egy álomszerű kalandban megélje a fiatalság és a szabadság önfeledt érzését.

MAMA BÜSZKESÉGE
Magyarország, 2021, 16’28”
Rendező: Tóth Lili Laura, operatőr: Hudák Dániel
Szereplők: Molnár André Lukács, Zsurzs Kati, Gosztonyi Csaba, Gyulai-Zékány István
A felnőttek rítusokkal teli világában a gyerektől megkövetelik, hogy kérdések nélkül idomuljon a formalitásokhoz. A gyermeki lét természetes állapotában ez magyarázat híján erőszakosnak és elidegenítőnek hat, ami ellen az ösztön fellázad.

OTRA LUNA
Spanyolország, 2021, 8'
Rendező: Juanma F. Pozzo, operatőr: Juanma F. Pozzo
Szereplők: Cristian Blay, Wendy Gara
Szimbolikus utazás a tudatalattin keresztül, ahol fények és árnyékok várnak rád. A projekt teljes egészében nem digitális optikai effektusokkal készült.

AND THE NIGHT REMAINED
Szlovénia, 2021, 8’26”
Rendező: Anže Grčar, operatőr: Andraž Žigart
Szereplők: Doroteja Nadrah, Jure Rajšp
Egy esemény, ami oly hirtelen változtatja meg a fiatal pár életét, hogy már semmi sem lesz olyan, mint régen… s az éjszaka nem akar véget érni.
Jelenleg nincs műsoron, nézz vissza később!