HAT HÉT
Hat hét

magyar film, dráma,

95 perc
A műsorszám megtekintése 12 éven aluliak számára nem ajánlott.
rendező:
Szakonyi Noémi Veronika
szereplők:
Román Katalin, Járó Zsuzsa, Szczaurski Lana, Balsai Móni, Mészáros András, Keresztesi Kitty, Takács Katalin, Györgyi Anna, Molnár Kendra, Horváth Lajos Ottó
A film főhőse az érettségi előtt álló, profi asztalitenisz karrierért küzdő Zsófi, aki nehéz körülmények között él labilis édesanyjával és húgával. Későn veszi észre, hogy terhes, és az életkörülményeiket figyelembe véve úgy dönt, hogy születendő gyermekét egy civil szervezet segítségével örökbe adja egy hosszú évek óta várakozó párnak. Zsófi határozott és kifejezetten felnőtt döntést hoz, de a szülése után jelentkező fizikai és érzelmi hullámvasútra nincsen felkészülve. A film az ő szemszögén keresztül követi végig a szülés utáni, az örökbeadó és örökbefogadó szülőknek egyaránt érzelmileg megterhelő hat hetes időszakot, amikor az életet adó anya még meggondolhatja magát.
Szakonyi Noémi Veronika érzékeny és mélyreható drámája a nyílt örökbefogadás témáját dolgozza fel egy nehéz anyagi körülmények között élő tinédzser lány történetén keresztül. Az eddig csak fesztiválokon és egyedi vetítéseken elérhető film – amely többek közt tavaly a miskolci CineFest fődíját, idén a legjobb film és a legjobb női főszereplő kategóriájában a Magyar Filmkritikusok díját nyerte el – márciustól érkezik a mozikba.
Jelenleg nincs műsoron, nézz vissza később!