FRISS HÚS – 2024. MAGYAR VERSENYFILMEK 4.

magyar film,

80 perc
Mazzag Izabell: Spread My Fuzz and Fly Away (5 p)
Gábor már rég nem tud mit kezdeni a hétköznapok unalmával és a feladatok nyomasztó terhével. Egy kicsit jobban elkalandozik, mint kellene, és véletlenül eltéved egy másik dimenzióban. Minden tudását össze kell szednie, hogy visszatérjen a jelenbe, és teljesítsen egy nagyon fontos feladatot.

Chilton Flóra: Nefelejcs (21 p)
Egy kora nyári délután Ilona elindul otthonról, hogy virágot vigyen szeretett férje sírjára negyvenhetedik házassági évfordulójuk alkalmából. Azonban az idős korral fellépő demenciája miatt egyre inkább elveszik a nyüzsgő nagyvárosban. Az útja során különféle emberekkel hozza össze őt a sors, miközben percről percre veszti el a kapcsolatát a külvilággal.

Erdélyi Judit: Meditáció alkonyatkor (7 p)
Az ember valamilyen cselekvéssel foglalja el magát állandóan. Valóban ez a cselekvés az, ami meghatározza az életünket? Vajon mi más lehet még fontos számunkra? A film a természet és a teremtett környezet bemutatásával keresi a kérdésre a választ: a macska álmodja az embert vagy az ember álmodja a macskát? Hol van a mi valóságunk: a hétköznapokban az épített világunkban, vagy a természetben? A macska a cselekvésmentesség, a megnyugvás szimbóluma.

Kizlinger Lilla: A naprendszer közepe (17 p)
Viola egy váratlanul sikeressé vált fiatal lány, aki nőiességét a párkapcsolatában próbálja megtalálni, de egy non-bináris személlyel való véletlen találkozás ráébreszti, hogy végig a rossz úton járt.

Komáromy Bese: Marcang (19 p)
Az éjszaka közepén egy fiatal modell beállít egy fotóshoz, majd elkezdődik a macska-egér játék. Az ötlet kéri számon az alkotót; az este egyre inkább káoszba fullad, ahol a szavak szó szerint sebet ejtenek, és új értelmet nyer a bőre alá kúszik kifejezés is.

Hlavay Bence: Megenném, ha bírnám (10 p)
A húszas éveiben járó Marci egy zsúfolt metrószerelvénnyel robog be egykori lakhelyére, a nyugalmas vidéki környezetbe, majd barátaival elindulnak kedvenc helyükre. Útközben gyorsan kiderül, hogy Marci nem tud visszatérni a régi idillbe. Folyamatosan elkalandozik és kikapcsol. Vajon hogyan tud barátai segítségével visszatérni ebbe az idillbe?
Vetítési időpontok
2024.06.02.
18:00
Csőke József terem
szinkronizált magyar