FRISS HÚS – 2024. MAGYAR VERSENYFILMEK 6.

magyar film,

81 perc
Nagy Kálmán: Az utca másik vége (22 p)
Amikor a 9 éves Ábelt az iskolában megtámadja osztálytársa, Bence, apja úgy dönt, meglátogatja Bence szüleit, hogy véget vessen a folyamatos zaklatásnak. A beszélgetés azonban nem a remélt módon alakul, ami apát és fiát erkölcsi dilemma elé állítja.

Pethő Luca. Loom (16 p)
1970-ben Éva átesik egy abortuszon. Később arra lesz figyelmes, hogy kezei állandóan befeketednek, hiába mossa őket. Bármit megtenne, hogy eltüntesse kezéről a mocskot, végül mosógépbe száll és kimossa magát, ezzel pedig átkerül egy másik világba, ahol szembe kell néznie bűntudatával.

Ulrich Gábor. Rekonstrukt (4 p)
1923-ban Weininger Andor magyar származású képzőművész, zenész, a weimari Bauhaus-csoport vezéregyénisége papírra vetette az első magyar animációs film képes forgatókönyvét, ám az absztrakt, összművészeti mű megvalósítására csak pontosan száz évvel később kerülhetett sor.

Csókás Nándor: A sápadt férfi utolsó kísérlete a napozásra (12 p)
A kilenc éves Rózi épp a nagymamája mellett unatkozik a strandon, amikor hirtelen látomása lesz: segítenie kell a sápadt férfinak meghalni.

Roszik Fruzsina. Tavasz (18 p)
Zsuzsa, a bútorbolti eladó a mindennapok feladataiba menekül, hogy ne kelljen szembesülnie emberi kapcsolódások nélküli, monoton életével. Egy nap történik valami, amitől megkérdőjelezi eddigi döntéseit és ami emlékezteti arra, hogy ő a felelős a saját boldogságáért.

Varga Anna Boglárka: Miután kihánytad a vattacukrot (11 p)
Vilmos a kamaszfiúk rendíthetetlen meggyőződésével és makacsságával minden erejét összeszedve a szülei ellen harcol. Egyetlen vágya, hogy elköltözzön otthonról, a szüleivel azonban végül arra a megállapodásra jutnak, hogy előbb menjen el pszichológushoz. A pszichológus, felismerve a fiú makacsságát, egy kevésbé direkt eljárást, a tudatalatti emlékeket és vágyakat előhívó hipnoterápiás módszert alkalmazza. A pszichológust és a fiút is megdöbbentik a tudatosan vezérelt jeleneteket meg-megszakító, hirtelen előtörő látomások, amik által Vilmos más fényben kezdi látni a szüleit.
Vetítési időpontok
2024.06.04.
18:00
Csőke József terem
szinkronizált magyar