BEST OF FRISS HÚS - ZSIFF 2024

magyar film,

109 perc
2024-ben 12. alkalommal kerül megrendezésre a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál május 30. és június 5. között. A fesztivál nyertes magyar filmjeiből fűztünk össze egy csokrot.

LEGJOBB MAGYAR ÉLŐSZEREPLŐS FILM:
Korom Anna: Diamond Beauty (30 p)
Mária, az 55 éves, plasztikai műtét függő, magányos műkörmös, egy napon megtalálja tinderen fiatalkori szerelmét, Kálmánt. Hamarosan találkozót egyeztetnek, de Mária átszabott arca miatt a férfi nem is sejti, hogy egykori szerelmével készül randevúzni. Mária mindent megtesz, hogy ne derüljön fény valódi kilétére és a lehető legtökéletesebb új formáját mutathassa.

A LEGJOBB MAGYAR ANIMÁCIÓS FILM:
Kühnel Szabó Anita: Apád (16 p)
Miklós fiatal felnőtt élete kudarc. Egy baleset után a purgatóriumban találja magát, ahol korábban elhunyt apja várja, hogy Istenhez kísérje. Nárcisztikus apjával az út önmagában egy igazi büntetés.

LEGJOBB FÉRFI SZÍNÉSZ (Nagy Zsolt):
Nagy Kálmán: Az utca másik vége (22 p)
Amikor a 9 éves Ábelt az iskolában megtámadja osztálytársa, Bence, apja úgy dönt, meglátogatja Bence szüleit, hogy véget vessen a folyamatos zaklatásnak. A beszélgetés azonban nem a remélt módon alakul, ami apát és fiát erkölcsi dilemma elé állítja.

A LEGJOBB NŐI SZÍNÉSZ (Vetlényi Lili):
Beleznai Márk: Felfáztam (23 p)
Zoénak holnap lesz a születésnapja, barátjával együtt szüleihez készül a balatoni nyaralóba. A másnapi ünneplés semmi különösebb meglepetést nem tartogat. Zoé sosem hozott úgynevezett rossz döntéseket, egészen máig.

LEGÍGÉRETESEBB 30 ÉV ALATTI RENDEZŐ:
Varga Gábriel. Cicaharc (18 p)
Két idős, magányos falusi néni egy kandúr macska kegyeiért küzd. Ebben a szerelmi háromszögben rivalizálásuk célja, hogy egyikük se maradjon egyedül. Ahhoz viszont fegyverszünetet kell tartaniuk, és rájönni hogyan oldják fel magányukat.
Jelenleg nincs műsoron, nézz vissza később!