ZSIFF 2024 - Diákfilmek 3.blokk

82 perc
Lány az emeleten (13 p - Magyarország)
R: Flaisz Vanda
Op: Ferincz Péter István
A közös otthon falai között a huszonéves Janka rádöbben, hogy munkája egyhangúságának csapdájába esett. Míg Beni beletőrödik a stagnáló életükbe, Jankában felébred a változás iránti vágy, amikor lehetőséget kap a munkahelyváltásra. Azonban nemcsak saját vágyaival, hanem Beni törekvéseinek bizonytalanságával is szembesül. A nyílt és őszinte kommunikációtól ódzkodó fiatal pár Janka állásinterjújának reggelén úgy sodródik el egymástól, hogy nem értik még teljesen döntéseik jelentőségét.

Hiblihubli (13 p - Magyarország)
R: Kajlik Eszter
Op: Papp Tamás

Dub Hard - Keményre hangolva avagy a Pannonia Szinkronstúdió kirablásának kegyetlen és igaz története (24 p - Magyarország)
R: Dér Zsolt
Op: Domokos Balázs
A főhőst tízszer eltalálják, de szerencsére csak egy horzsolás.

Impasse - Zsákutca (16 p - Lengyelország, Magyarország)
R: Nicolas Reza
Op: Szentgáli Csaba
Piotreket megtámadja néhány srác az iskolájából. Az eset után találkozik Arekkel, egy taxisofőrrel, aki úgy dönt, hogy segít neki, és hazaviszi. Az útjuk során a taxisofőr egy különleges ajánlatot tesz a fiúnak.

Hassan (16 p - Magyarország)
R: Shabaaz Sayyad Mahammad
Op: Hrabéczy Soma
Egy palesztinai illegális bevándorlót Németországban prostitúcióra kényszerítenek. Kezdetben tétovázik és taszítja az ötlet, de hamar rájön, hogy csak így tud pénzt keresni. Amikor egy csapat tinédzser brutálisan megtámadja, azért küzd, hogy reményt találjon egy olyan világban, amely ellene van.
Vetítési időpontok
2024.10.11.
16:30
Csőke József terem
magyar